Udany obóz Jaskółek w Gdańsku!

19/08/2015 8:19:49

W minionym tygodniu adepci grupy B UKS Jaskółki Tarnów wraz z trenerem Mirosławem Cierniakiem przebywali na trzydniowym obozie szkoleniowo – integracyjnym w ramach programu Grupa Azoty START w Gdańsku. Celem wyjazdu było nie tylko poznanie innego toru mini żużlowego, a tym samym doskonalenie swoich umiejętności, ale również wspólne spędzenie wolnego czasu i wymiana doświadczenia.

Jaskółki nad morzem zameldowały się we wtorek, gdzie wspólnie śledziły jedną z rund Młodzieżowych Drużynowych Mistrzostw Polski, podpatrując poczynania nieco starszych kolegów. Później szóstka podopiecznych Mirosława Cierniaka wzięła udział w treningu z miejscową drużyną.

Nazajutrz był czas na trening ogólnorozwojowy na plaży, a także na czas wolny, aby zażyć kąpieli w Bałtyku. Adepci UKS Jaskółki Tarnów nie marnowali cennego czasu, wykorzystując każdą chwilę czy to na trening czy edukację.

Późnym popołudniem na mini torze w Gdańsku rozegrano test mecz z miejscową drużyną. Gospodarze okazali się minimalnie lepsi wygrywając 45:44. Tarnowianie wystąpili w składzie: P.Konieczny, M.Gzyl, M.Cierniak, D.Knapik, P.Zieliński, O.Jadach. Po zakończeniu zawodów drużynowych rozegrano bieg dodatkowy o puchar Prezesa firmy FILTRUS z udziałem dwóch najlepszych zawodników z każdej drużyny. Wyścig zakończył się sukcesem naszych wychowanków. Pierwsze miejsce zdobył Mateusz Cierniak (UKS Jaskółki), drugie wychowanek Wybrzeża Gdańsk Karol Żupiński. trzecie Przemysław Konieczny (UKS Jaskółki), a czwarte P.Tyburski (Wybrzeże Gdańsk).

W czwartek na zakończenie wyjazdu do Gdańska adepci odbyli rejs statkiem na Westerplatte, gdzie mogli zdobyć nieco wiedzy o tym ważnym dla Polski miejscu.

Wszyscy adepci z wyjazdu są bardzo zadowoleni mając nadzieję, że zdobyte w Gdańsku doświadczenie zaprocentuje w przyszłości. Jak zapewnia trener Mirosław Cierniak wyjazd do Gdańska to jeszcze nie koniec test meczy Jaskółek w tym sezonie.