Unia podpisała Memorandum o współpracy z Równem!

25/03/2022 8:02:14

W środę w siedzibie Unii Tarnów ŻSSA Przedowniczący Rady Nadzorczej Daniel Bałut podpisał Memorandum o wzajemnej współpracy pomiędzy Unią Tarnów, a NGO Równe Speedway Fun Club. Ze strony klubu z Ukrainy podpis pod umową złożył Prezes Sergiej Golovnia. Jesteśmy pewni, że to dopiero początek owocnej współpracy pomiędzy klubami.

Także w środę dotarli do nas młodzi żużlowcy klubu żużlowego z Równem. Mykhalio Tymoshchuk (15lat), Roman Kapustin (15lat) oraz Vasyl Zlaman (16lat) przyjechali do Polski wraz z rodzicami oraz sztabem szkoleniowym. Zawodnicy przywieźli ze sobą z Ukrainy motocykle żużlowe wraz z niezbędnym osprzętem.

Dzięki pomocy wielu przyjaciół tarnowskiego klubu żużlowego w szybkim tempie udało się zorganizować miejsca noclegowe, zajęcia rozwojowe oraz wyżywienie dla gości z Ukrainy. Zawodnicy dzięki wsparciu i uprzejmości Zarządu firmy Karabela Małopolska mają zapewniony nocleg w Domu Studenta w Tarnowie. Młodzi żużlowcy będą mieli zapewnione także dalsze szkolenie umiejętności żużlowych.

Z tego miejsca dziękujemy Urzędowi Miasta Tarnowa oraz Dyrekcji Centrum Sztuki Mościce za pomoc w zebraniu oraz przekazaniu darów charytatywnych, które zostały przekazane dla osób dotkniętych wojną w Ukrainie. Dziękujemy Firmie Tarsilvex Glass Enginieering z Krakowa za przekazanie środków medycznych i opatrunkowych , które trafią do władz obwodu Rówieńskiego w Ukrainie.