PGE Ekstraliga

Tworzywa – materiały przyszłości z Januszem Kołodziejem

We wtorek i środę Janusz Kołodziej będzie uczestniczył w spotkaniu „Tworzywa – materiały przyszłości” przed siedzibą główną Grupy Azoty S.A., które skierowane jest do wszystkich, którzy chcą zdobyć lub pogłębić swoją wiedzę o tworzywach sztucznych, ich wykorzystaniu, historii i przyszłości. Historii, z której my tarnowianie jesteśmy dumni i przyszłości, która już wkrótce stanie się rzeczywistością.

Grupa Azoty S.A. – jako bezpośredni kontynuator Zakładów Azotowych w Tarnowie-Mościcach S.A. – ma wieloletnie doświadczenie w zakresie produkcji zarówno tworzyw, jak również półproduktów do ich wytwarzania. Segment Biznesowy Tworzywa jest jedną z dwóch najważniejszych domen Spółki oraz dziedziną, którą Grupa Azoty nieustannie rozwija. W ciągu najbliższych kilku lat powstanie bowiem kolejna Wytwórnia Tworzyw Konstrukcyjnych (Poliamidów 6) o zdolności produkcyjnej 80 tys. ton/rok. Jest to zatem dobry czas, by podzielić się posiadaną wiedzą i doświadczeniem z tarnowianami, zainteresowanymi historią i gospodarką regionu.

Spotkanie zorganizowane w formie eventu edukacyjnego przed siedzibą Spółki przy ul. Kwiatkowskiego 8 w Tarnowie odbędzie się w godzinach 8:00 – 16:00, podczas którego pracownicy Spółki będą wyjaśniali czym są tworzywa, jak powstają i jakie są ich zalety. W trakcie spotkania będą prezentowane tworzywa produkowane w Grupie Azoty – ich przeznaczenie oraz pozycja na tle innych tworzyw.

Ponadto Grupa Azoty zaprasza na wycieczkę po laboratoriach i instalacjach tworzyw usytuowanych na terenie Grupy Azoty S.A. Trasy wycieczek zostały przygotowane z myślą o uczniach kształcących się w klasach o profilu chemicznym (licea, technika i klasy trzecie gimnazjum).

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana