Trwają prace torowe

17/03/2019 16:43:17

Po zimowej przerwie tarnowskie Jaskółki z utęsknieniem wypatrują możliwości treningów na torze przy Zbylitowskiej 3. Do tej pory żużlowcy Unii Tarnów szukali jazdy na innych torach. Daniel Kaczmarek i Viktor Kulakow trenowali w Toruniu, Peter Ljung w Ostrowie, Mateusz Cierniak w Toruniu i Wrocławiu, a Dawid Rempała w Opolu i na Węgrzech.

W poprzednim tygodniu zakończono montaż nowych band na prostych i rozpoczęto przygotowania nawierzchni do pierwszych treningów. Niestety niskie temperatury w nocy i kilka deszczowych dni nie pozwoliły na przeprowadzenie pierwszego treningu.

W niedzielę dzięki słonecznej aurze tarnowscy toromistrzowie mogli popracować nad kondycją nawierzchni. Jeśli w poniedziałek pogoda będzie równie łaskawa to pierwszy trening w Tarnowie będzie mógł odbyć się we wtorek lub najpóźniej środę. Niestety w przypadku kolejnych opadów deszczu pierwszy trening może ponownie zostać odroczony.

Podopieczni menadżera na czwartek na 16:00 zaplanowany jest trening punktowany z Speed Car Motorem Lublin.

hektordunajecdekercezararkan

Lotto