PGE Ekstraliga

Trening we Wrocławiu ostatnim sprawdzianem przed ligą

W czwartek Grupę Azoty Unię Tarnów czeka ostatni sprawdzian przed inauguracją rozgrywek ligowych. Jaskółki zmierzą się w treningu punktowanym we Wrocławiu z Betard Spartą.

Tarnowianie na Dolny Śląsk zawitają w tym samym zestawieniu w którym już w sobotę będą walczyć w Zielonej Górze o pierwsze ligowe punkty w tym sezonie z Gregiem Hancockiem na czele. Nie zabraknie również Janusza Kołodzieja, który w ostatnich tygodniach dochodził do siebie po wypadku w Lesznie. – Janusz czuje się już lepiej, cały czas uczęszcza na zabiegi. Wczoraj trenował w Tarnowie. Na motocyklu czuje się dobrze. Zobaczymy jak to będzie, jutro ma kolejną próbę i wtedy podejmie decyzję czy pojedzie w Zielonej Górze – powiedział Paweł Baran.

W rozegranych do tej pory spotkaniach kontrolnych najlepiej spisywali się Martin Vaculik i Artem Laguta. Bardzo solidnie prezentowali się również Kacper Gomólski i Krzysztof Buczkowski. Po czwartkowym treningu we Wrocławiu będzie można z pewnością coś więcej powiedzieć o ich formie, ponieważ wzmocniona Betard Sparta będzie na pewno rywalem dużo bardziej wymagającym niż rzeszowianie, tym bardziej, że będzie jechać na swoim torze.

Dla wrocławian czwartkowy pojedynek będzie także istotny, ponieważ w niedzielę podejmą na własnym torze bardzo wzmocnioną w okresie zimowym Stal Gorzów.

Początek treningu punktowanego o godzinie 17:00.

saletrosanazoty-startokocim

Partnerzy medialni