PGE Ekstraliga

„To my jesteśmy mistrzami Polski” – Kacper Gomólski

Już dzisiaj o godzinie 17:30 Unia Tarnów zmierzy się w meczu wyjazdowym ze Stelmetem Falubazem Zielona Góra.

Kacper Gomólski podkreśla, że wszyscy zawodnicy Unii powoli łapią właściwy rytm, a cała drużyna jest coraz mocniejsza. – Artiom (Łaguta), Maciek (Janowski) jadą świetnie, Janusz (Kołodziej) cały czas na swoim poziomie. Na pewno moje punkty będą ważne. Martin (Vaculik) wraca do formy, więc stajemy się coraz silniejszą drużyną. Z biegu na bieg, z zawodów na zawody jest u mnie i u chłopaków coraz lepiej – powiedział w rozmowie z Radiem RDN Małopolska Ginger.

Zawodnik zdaje sobie sprawę jak ciężki mecz czeka drużynę Unii Tarnów. – Jedziemy tam po jak najlepszy wynik. Nie nastawiamy się na wygraną, bo będzie to naprawdę ciężki mecz. To my jesteśmy mistrzami Polski, a nie klub z Zielonej Góry – zakończył Gomólski.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana