PGE Ekstraliga

Tauron sponsorem strategicznym IMME

W najbliższą niedzielę odbędą się w Tarnowie Indywidualne Międzynarodowe Mistrzostwa Ekstraligi. W zawodach zobaczymy najlepszych żużlowców startujących w Enea Ekstralidze. Grupę Azoty Unię Tarnów reprezentować będą Martin Vaculik i Janusz Kołodziej. Ponadto na liście startowej można znaleźć aktualnego Mistrza Świata Tai Woffindena, Nicki Pedersena, Darcy Warda, Jarosława Hampela czy Krzysztofa Kasprzaka.

Miło jest nam poinformować, że Tauron Polska Energia został sponsorem strategicznym tych zawodów. Przedsiębiorstwo, które grupuje firmy z branży energetycznej jest w tej chwili pod względem wielkości jednym z największych tego typu w Polsce. Tauron Polska Energia z tarnowskim sportem żużlowym jest nieprzerwanie od 2010 roku.

Indywidualne Międzynarodowe Mistrzostwa Ekstraligi wspiera także Miasto Tarnów.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana