Tarnowski Klaster Przemysłowy będzie wspierał Jaskółki!

15/02/2022 16:36:33

Tarnowski Klaster Przemysłowy w nadchodzącym sezonie będzie wspierał Żużlową Sportową Spółkę Akcyjną Unia Tarnów. Umowę w tej sprawie podpisali dzisiaj (15 lutego) prezes TKP S.A. Robert Wardzała oraz prezes ŻSSA Grzegorz Habel.

– Ta współpraca będzie korzystna zarówno dla żużla, jak i dla klastera – mówi prezes Robert Wardzała. – Drużyna, która kontynuuje tradycje tarnowskiego speedway’a i ma tak wielu wiernych kibiców, zasługuje na wsparcie. Klaster zaś, w swoją strategię mocno włącza działania marketingowe i promocyjne, które z dużym – jak sądzę – powodzeniem, mogą być realizowane w ramach rozpoczętej właśnie współpracy.

Podpisanie umowy oznacza, że na stadionie Unii pojawią się m.in. bilbordy promujące Tarnowski Klaster Przemysłowy i prezentujące jego bieżące oferty.

– Mam nadzieję, że w nasze ślady pójdą przedsiębiorcy, a spółka żużlowa będzie mogła stworzyć zawodnikom stabilne warunki – mówi prezes Wardzała. – Doskonale wiem, z własnego doświadczenia, jak jest to ważne. Pozwala spokojnie trenować, kompletować sprzęt i z powodzeniem rywalizować w ligowych rozgrywkach.

Tarnowski Klaster Przemysłowy funkcjonuje ponad 20 lat. Obecnie, w należących do niego parkach przemysłowych i strefie aktywności gospodarczej działa ponad 80 firm zatrudniających blisko 2,5 tysiąca osób. Systematycznie pojawiają się nowe inwestycje, w efekcie których powstają kolejne miejsca pracy. Od niemal trzech lat na czele spółki stoi prezes Robert Wardzała, który od 1993 do 2007 roku występował na żużlowych torach z jaskółką na plastronie.