Szymański: Start eWinner 1. Ligi może mieć miejsce w połowie lipca!

27/04/2020 20:45:52

Jest szansa na start eWinner 1. Ligi i 2. Ligi Żużlowej w sezonie 2020. To najważniejsza informacja po poniedziałkowych konsultacjach z klubami.

– Ustalenia są takie, że kluby przez najbliższy tydzień będą rozmawiać z zawodnikami o kwestiach kontraktowych – informuje Piotr Szymański. – Musimy zobaczyć, czy żużlowcy zgodzą się na zaproponowane stawki – dodaje przewodniczący GKSŻ.

Co dalej? Okazuje się, że kolejne spotkanie z działaczami zostało zaplanowane na przyszły tydzień. – Jeśli wszystko pójdzie dobrze i kluby potwierdzą nam wtedy chęć jazdy, to start eWinner 1. Ligi może mieć miejsce w połowie lipca. Druga liga mogłaby ruszyć na początku sierpnia. W najniższej klasie rozgrywkowej działacze także są mocno zainteresowani jazdą – podkreśla Szymański.

– Oczywiście, po drodze konieczne będzie jeszcze zgłoszenie wszystkich terminów i procedur do ministerstwa. Najpierw kluby muszą jednak poczynić ostateczne ustalenia ze swoimi zawodnikami. Niczego nie należy przesądzać, oficjalnych decyzji jeszcze nie ma, ale na ten moment można powiedzieć, że szanse na start sezonu rosną. Mądrzejsi będziemy za tydzień – podsumowuje Szymański.

źródło: polskizuzel.pl

grupa-azotyUnia Tarnów od wielu lat wspierana jest przez największy koncern chemiczny w Polsce – Grupę Azoty. Główny Partner klubu Grupa Azoty zajmuje się m.in. produkcją nawozów mineralnych i wieloskładnikowych. Ponadto takie produkty jak kaprolaktam, poliamid, alkohole OXO czy biel tytanowa mają silną pozycję w sektorze chemicznym oraz zajmują swoje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu.

Małopolska

Nowrem Group