Szansa na pierwsze treningi w Tarnowie pod koniec tygodnia

03/07/2015 10:11:20

Coraz lepsza pogoda pozwoliła na rozpoczęcie prac torowych w Tarnowie. W piątkowe przedpołudnie po przerwie zimowej na tarnowskim torze przeprowadzone zostały pierwsze prace mające na celu osuszenie nawierzchni. Od poniedziałku na tor wyjedzie więcej sprzętu i prace będą kontynuowane. W planach jest montaż dmuchanej bandy.

Szansa na pierwszy trening w Tarnowie będzie dopiero najwcześniej pod koniec następnego tygodnia. Jednak jeśli się nie uda trener Unii Tarnów ma alternatywę. – Jesteśmy po wstępnych rozmowach z trenerem Markiem Cieślakiem. Jeśli pogoda w Tarnowie nie będzie sprzyjająca końcem tygodnia wyjedziemy do Ostrowa, aby tam pokręcić pierwsze kółka. Jednak decyzję o tym podejmiemy dopiero około wtorku. Oczywiście jest szansa, że zamiast jechać do Ostrowa potrenujemy w Tarnowie, może nawet przed weekendem – powiedział Paweł Baran.

21-22 marca planowany jest dwumecz sparingowy z PGE Stalą Rzeszów. Póki co nie jest wiadome, którego dnia odbędzie się mecz w Tarnowie, a którego w Rzeszowie. Do obu spotkań Jaskółki przystąpią w pełnym składzie. – Spotkania sparingowe ze Stalą pojedziemy w optymalnym składzie. Na pewno przed nimi będziemy trenować przez kilka na domowym torze całą drużyną – powiedział krótko szkoleniowiec.

ewinner

wesbudSolektro