Święto Pracowników Grupy Azoty S.A. z zawodnikami Jaskółek

10/01/2014 0:00:00

Już od początku lat 90. ubiegłego stulecia organizowane jest w Tarnowie Święto Pracowników Zakładów Azotowych w Tarnowie – Mościcach S.A., a obecnie Grupy Azoty S.A. Od tamtej pory jest ono obchodzone rokrocznie w pierwszy weekend października.

Już w najbliższy weekend z tej okazji czeka nas sporo atrakcji przygotowanych przez Głównego Partnera Unii Tarnów ŻSSA – Grupę Azoty S.A. Impreza potrwa trzy dni i rozpocznie się już w najbliższy piątek 3 października od złożenia kwiatów oraz wieńców pod tablicami pamiątkowymi tarnowskiej Fabryki. Odbędzie się również uroczysta gala oraz koncert.

W sobotę 4 października sporo atrakcji czeka na mieszkańców Tarnowa i okolic w Mościach. Tutaj każdy znajdzie coś dla siebie, od dzieci po osoby dorosłe. Dodatkowo w godzinach od 12:00 do 16:00 cały zespół żużlowców Grupy Azoty Unii Tarnów z Gregiem Hancockiem, Martinem Vaculikiem, Januszem Kołodziejem, Artemem Lagutą i Krzysztofem Buczkowskim na czele będzie do dyspozycji wszystkich, którzy zjawią się w Mościcach. Zabraknie jedynie Jacoba Thorssella i Kacpra Gomólskiego, którzy w Pardubicach będą walczyć w ostatniej rundzie Indywidualnych Mistrzostw Świata Juniorów.

Trzydniowe Święto zakończy w niedzielę Festyn Rodzinny oraz mecz żużlowy w którym zawodnicy Grupy Azoty Unii Tarnów będą walczyć o brązowy medal Drużynowych Mistrzostw Polski.

Serdecznie zapraszamy do udziału! Więcej szczegółów można znaleźć tutaj.

ewinner

wesbudSolektro