PGE Ekstraliga

Startują Młodzieżowe Drużynowe Mistrzostwa Polski

Jutro w Lublinie odbędzie się pierwsza runda Młodzieżowych Drużynowych Mistrzostw Polski grupy II w której startują zawodnicy Grupy Azoty Unii Tarnów.

W zawodach udział wezmą drużyny z Lublina, Krosna, Tarnowa, Rybnika, Rzeszowa, Częstochowy i Krakowa. Faworytem zawodów wydaje się być zespół Lwów w których składzie zobaczymy Artura Czaje, Rafała Malczewskiego czy Huberta Łągowika. Do walki o czołowe lokaty mogą włączyć się rzeszowianie z Łukaszem Sówką na czele. Jaskółki w Lublinie zjawią się bez swojego lidera formacji młodzieżowej Kacpra Gomólskiego. Pojawią się za to Mateusz Borowicz i Damian Dąbrowski. Gospodarzy będą reprezentować wychowankowie tarnowskiego klubu – Arkadiusz Madej i Michał Nowiński.

Początek zawodów o godzinie 17:30.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana