PGE Ekstraliga

Spotkanie z Januszem Kołodziejem w Pleśnej

W środę – 12.02.2014 w Centrum Kultury Sportu i Promocji Gminy Pleśna odbyło się spotkanie z mieszkańcem Pleśnej – zawodnikiem Unii Tarnów Januszem Kołodziejem. Organizatorem spotkania był Tomasz WłodkaPrezesa Uczniowskiego Klubu Sportowego GRYF Pleśna.

Wśród przybyłych sporą część stanowili uczniowie szkoły podstawowej i gimnazjum. Część z nich uczestniczy w programie organizowanym przez Unię Tarnów „Szkolni Kibice”. Prowadzący spotkanie Ryszard Stankowski, starał się je prowadzić w luźnej konwencji. Było również sporo pytań do aktualnego Indywidualnego Mistrza Polski. Janusz Kołodziej opowiadał o wszystkich swoich pasjach, które towarzyszą mu od najmłodszych lat. Wszystkim przybyłym na spotkanie zobrazował także jak wyglądają przygotowania do sezonu, a także opowiedział o typowym „tygodniu żużlowca”. Nie zabrakło oczywiście pytań odnośnie sprzętu, na którym startuje Kapitan Jaskółek oraz inni żużlowcy. Na koniec Janusz Kołodziej przyznał, że bardzo dobrze czuje się, jako mieszkaniec Pleśniej, mimo, że na początku miał pewne obawy.

Nie jest to na pewno ostatnie spotkanie z zawodnikiem Unii Tarnów i jeśli wszystko dobrze się ułoży, takich spotkań będzie więcej.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana