Spotkanie z UKS Jaskółkami i Ernestem Kozą

12/13/2019 9:40:16
Marcin Michoń

W środę 11 grudnia w Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 1 w Tarnowie odbyło się spotkanie zorganizowane przez Uczniowski Klub Sportowy Jaskółki Tarnów w ramach współpracy z Głównym Partnerem Grupą Azoty.

W spotkaniu uczestniczyli również zawodnik Unii Tarnów Ernest Koza oraz trener Paweł Baran. Licznie zgromadzeni uczniowie mieli okazję poznać tajniki sportu żużlowego od kuchni. Trener Mirosław Cierniak wraz z adeptami UKS Jaskółki Tarnów opowiedzieli jak wygląda szkolenie w klubie oraz zaprezentowali motocykle wraz z pełnym sprzętem. Istotnym punktem było również zwrócenie uwagi na istotę sportu i jego wpływu na zdrowie młodego człowieka.

Uczniowie chętni zadawali pytania, a także brali udział w konkursach za co otrzymali upominki ufundowane przez Grupę Azoty, Unię Tarnów ŻSSA i Tarnowskie Towarzystwo Żużlowe

grupa-azotyUnia Tarnów od wielu lat wspierana jest przez największy koncern chemiczny w Polsce – Grupę Azoty. Główny Partner klubu Grupa Azoty zajmuje się m.in. produkcją nawozów mineralnych i wieloskładnikowych. Ponadto takie produkty jak kaprolaktam, poliamid, alkohole OXO czy biel tytanowa mają silną pozycję w sektorze chemicznym oraz zajmują swoje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu.

saletrosanNOXY

tyskie

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1megaelkrystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanankopolagriaRigatoniMATBUDKARMOTCINEMA 3DGaleria TarnoviaTarnowska TV HDKLICH

AMS Iveco