Spotkanie mikołajkowe dla dzieci

12/17/2019 18:15:49
Marcin Michoń

Tarnowskie Towarzystwo Żużlowe „Unia Tarnów” zorganizowało dzisiaj po raz kolejny spotkanie mikołajkowo – opłatkowe dla dzieci i młodzieży. W poprzednich latach gościliśmy w siedzibie klubu na Stadionie Miejskim wychowanków tarnowskich Domów Dziecka, Szkół Specjalnych, uczniów OHP. W tym roku odwiedziły na dzieci z klas integracyjnych.

W dwugodzinnym spotkaniu oprócz tradycyjnej kolacji wigilijnej zorganizowana została zabawa edukacyjna dla dzieci. Juniorzy Unii Tarnów Przemysław Konieczny i Dawid Rempała wraz z trenerem Pawłem Baranem poprowadzili quiz sportowy oraz konkurs z nagrodami. Zawodnicy Jaskółek z trenerem rozmawiali także o sporcie, kulturze fizycznej i zdrowym stylu życia.

Tarnowskie Towarzystwo Żużlowe dziękuje za pomoc w zorganizowaniu spotkania Cukierni TargowaRestauracji Rigatoni oraz firmie FoodCare.

grupa-azotyUnia Tarnów od wielu lat wspierana jest przez największy koncern chemiczny w Polsce – Grupę Azoty. Główny Partner klubu Grupa Azoty zajmuje się m.in. produkcją nawozów mineralnych i wieloskładnikowych. Ponadto takie produkty jak kaprolaktam, poliamid, alkohole OXO czy biel tytanowa mają silną pozycję w sektorze chemicznym oraz zajmują swoje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu.

saletrosanNOXY

ewinner

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1krystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanagriaRigatoniMATBUDGaleria TarnoviaTarnowska TV HD