Rusza sprzedaż biletów na European U23 Team Speedway Championship

19/09/2022 10:25:32

Po raz drugi w historii odbędą się Drużynowe Mistrzostwa Europy do lat 23 na żużlu. W niedzielę, 2 października o godzinie 18.00, na torze w Tarnowie o medale powalczą reprezentacje Danii, Szwecji, Wielkiej Brytanii i Polski. Biało-czerwoni będą bronić tytułu. Właśnie rozpoczęła się internetowa sprzedaż biletów na tą imprezę. Można je kupować na stronie bilety.speedwayevents.pl oraz w serwisie ebilet.pl

Historia European U23 Team Speedway Championship jest krótka. Po raz pierwszy te zawody zorganizowano przed rokiem. W finale na torze w Daugavpils najlepsza okazała się Polska, wyprzedzając Danię, Łotwę i Niemcy. Nasza drużyna jechała w składzie: Jakub Miśkowiak, Wiktor Lampart, Gleb Czugunow, Bartosz Smektała i Dominik Kubera. Tylko Smektała – z racji wieku – nie będzie mógł z tego grona pojechać w tych zawodach ponownie.

Podopieczni Rafała Dobruckiego w tegorocznym finale na torze w Tarnowie mierzyć się będą z reprezentacjami Wielkiej Brytanii i Szwecji, które zwyciężały w półfinałach, a także Danii. Ubiegłoroczni wicemistrzowie Europy zostali nominowani do startu w decydującym o podziale medali turnieju obok broniących tytułu Polaków, którzy z pewnością wystąpią w roli faworytów.

Rozpoczęła się właśnie sprzedaż biletów na październikowe wydarzenie. W wejściówki można się zaopatrywać przez internet na stronie bilety.speedwayevents.pl oraz w serwisie ebilet.pl.

Szczegółowy cennik

VIP
Normalny – 300 zł (w cenie wysokiej klasy catering – open bar z napojami alkoholowymi i niealkoholowymi, bufet ciepły i zimny, przekąski, desery, zestaw upominków, program zawodów, miejsce parkingowe, miejsce siedzące w sektorze VIP)

Ulgowy – 200 zł – dla dzieci i młodzież w wieku do 18 lat (w cenie wysokiej klasy catering – open bar z napojami niealkoholowymi, bufet ciepły i zimny, przekąski, desery, zestaw upominków, program zawodów, miejsce siedzące w sektorze VIP)

Trybuna Główna (sektor 0 na linii start-meta)
Normalny – 60 zł
Ulgowy – 40 zł (młodzież szkolna w wieku 8-19 lat (roczniki urodzenia 2003-2014), studenci do lat 26, emeryci i renciści – obowiązują legitymacje)
Dzieci do lat 7 – wstęp wolny (tylko z pełnoletnim opiekunem)

Trybuna (sektory A, B, C i D)
Normalny – 40 zł
Ulgowy – 30 zł (młodzież szkolna w wieku 10-19 lat (roczniki urodzenia 2003-2014), studenci do lat 26, emeryci i renciści – obowiązują legitymacje)

Wiraż 1 i Wiraż 2
Normalny – 30 zł
Ulgowy – 20 zł (młodzież szkolna w wieku 10-19 lat (roczniki urodzenia 2003-2014), studenci do lat 26, emeryci i renciści – obowiązują legitymacje)

Sprzedaż stacjonarna
Sprzedaż wejściówek prowadzona jest także w wybranych punktach stacjonarnych na terenie całego kraju. Ich lista do znalezienia TUTAJ. W dniu zawodów, od godziny 15.30, bilety i programy będą dostępne także w stadionowych kasach oraz na stoiskach stacjonarnych wokół stadionu. Bilety obowiązują zarówno w wersji papierowej jak i elektronicznej (na urządzeniu mobilnym).

Bilety dla osób niepełnosprawnych:
Organizatorzy przygotowali pulę bezpłatnych wejściówek dla kibiców niepełnosprawnych. Chętne osoby prosimy o zgłoszenia – do 26 września – pod adresem mailowym: events@speedwayevents.pl, wpisując w temacie wiadomości „Bilet DME U23 Tarnów”. Warunkiem otrzymania bezpłatnej wejściówki będzie wysłanie kopii dokumentu, świadczącego o znacznym stopniu niepełnosprawności. Bezpłatny wstęp należy się zarówno osobie niepełnosprawnej jak i jej opiekunowi.

Karnety nie obowiązują!

DIAGMEDICA & HOLI-MED