Rohan Tungate nowym zawodnikiem Jaskółek!

11/13/2020 17:45:13
Marcin Michoń

Rohan Tungate w sezonie 2021 w eWinner Pierwszej Lidze Żużlowej będzie zdobywał punkty dla Unii Tarnów.

Australijczyk urodził się w Kurri Kurri 27 stycznia 1990 roku. W Europie debiutował w wieku 22 lat w brytyjskiej Premier League w ekipie czarownic z Ipswich. Do ligi polskiej trafił w 2014 roku reprezentując gnieźnieński Start. Później punktował dla Orła Łódź, gdzie startował do sezonu 2020.

Minione rozgrywki ligowe w eWinner Pierwszej Lidze Żużlowej zakończył ze średnią na poziomie 2,35 występując we wszystkich czternastu spotkaniach. Dobre występny na zapleczu PGE Ekstraligi poskutkowały kontraktem na zasadach gościa w ekipie z Zielonej Góry. Tam w trzech spotkaniach wykręcił średnią 1,308, ale pozostawił po sobie dobre wrażenie. Australijczyk startował także w szwedzkiej Bauhaus Ligan, gdzie był trzecim najlepiej punktującym zawodnikiem ligi ze średnią 2,579 punktów na bieg.

W powoli dobiegającym końca okienku transferowym kontrakty z Unią Tarnów parafowali: Niels Kristian Iversen, Rohan Tungate, Paweł Miesiąc, Ernest Koza, Artur Mroczka, Kim Nilsson oraz juniorzy Przemysław Konieczny, Dawid Rempała, Piotr Świercz, Mateusz Gzyl i Patryk Zieliński.

ewinner

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1krystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanagriaRigatoniMATBUDGaleria TarnoviaTarnowska TV HD