PGE Ekstraliga

Rewanż za sobotę – zapowiedź meczu w Rzeszowie

W sobotnim treningu punktowanym Grupa Azoty Unia Tarnów wysoko pokonała PGE Marmę Rzeszów 58:32. W niedzielne popołudnie tarnowianie wybiorą się na Podkarpacie na spotkanie rewanżowe.

W zespole Jaskółek zobaczymy na pewno Martina Vaculika, Artema Lagute, Krzysztofa Buczkowskiego, Kacpra Gomólskiego oraz Ernesta Kozę. Po raz kolejny zabraknie Janusza Kołodzieja, który cały czas odczuwa skutki upadku w Lesznie, a Mateusz Borowicz planowany powrót na tor ma dopiero w maju. Dopiero w czwartek na mecz kontrolny we Wrocławiu do zespołu dołączy Greg Hancock. Amerykanin w sobotę brał udział w Nowozelandzkiej rundzie Grand Prix w Auckland.

Nieco większe pole manewru będzie miał trener ŻurawiJanusz Ślączka. Na niedzielne zawody do zespołu dołączą Peter Ljung oraz Scott Nicholls. Ponadto wystąpią wszyscy pozostali zawodnicy, którzy startowali w Tarnowie. Prawdopodobnie któryś z żużlowców PGE Marmy gościnnie wystąpi w barwach tarnowskich.

Początek niedzielnego sparingu zaplanowany jest na godzinę 16:00.

saletrosanazoty-startokocim

Partnerzy medialni