PGE Ekstraliga

Przygotowania na stadionie do zimy

Dawid Duda

W minionym tygodniu na tarnowski tor ponownie wyjechała równiarka i ciągniki. Przez dwa dni tarnowscy toromistrzowie pracowali nad jak najlepszym przygotowaniem nawierzchni do zimy. Tor został wyprofilowany, nawierzchnia wymieszana i ponownie ułożona. W najbliższych dniach będą kontynuowane inne prace na stadionie, tak aby pewien etap prac zakończyć jeszcze przed zimą.
tor1

Zarząd klubu niepokoi natomiast bierność miasta w kwestii systemu bram wejściowych i monitoringu, który jest niezbędny do otrzymania licencji na starty w Enea Ekstralidze. Jego budowa miała się rozpocząć we wrześniu tego roku, tak aby zakończyć się końcem marca 2015 roku. Tymczasem w Urzędzie Miasta Tarnowa do tej pory nie został rozstrzygnięty przetarg dotyczący przedmiotowej inwestycji, która jest także niezbędna dla klubu piłkarskiego korzystającego ze Stadionu Miejskiego.

tor2

tor4