Przewodniczący GKSŻ o inauguracji ligi

06/03/2021 10:53:20

– W połowie marca zdecydujemy, czy eWinner 1. Liga ruszy w terminie, czyli na początku kwietnia – mówi Piotr Szymański, przewodniczący GKSŻ.

Poszczególne kluby mówią o tym, jak wyobrażają sobie inaugurację eWinner 1. Ligi. Jedni opowiadają, że trzeba przełożyć sezon, inni, że należy ruszać zgodnie z planem. Co na to przewodniczący GKSŻ Piotr Szymański.

– W połowie marca zdecydujemy, czy eWinner 1. Liga ruszy w terminie, czyli na początku kwietnia – mówi Szymański. – Myślę, że to optymalny czas na taką decyzję, bo będziemy mieli trzy tygodnie do pierwszego meczu.

– Na poprzednim spotkaniu prezesów pierwszej ligi jasno sobie określiliśmy, że decyzję podejmiemy 19 marca. Wszyscy na to się zgodzili. Nikt nie oponował. Ostatecznie GKSŻ patrząc na sytuację, przyspieszyła termin decyzji. Zapadnie ona 16 marca. Dlatego prosimy prezesów i pracowników klubów o powstrzymanie się od wielkich dywagacji. Jak coś ustalamy, to wszyscy powinniśmy się tego trzymać – komentuje Szymański.

Wpływ na ostateczną decyzję będzie miała przede wszystkim sytuacja pandemiczna. Jeśli będzie bardzo dużo zakażeń, to wtedy będzie to poważny argument za przekładaniem ligi. Z ferowaniem wyroków trzeba jednak jeszcze chwilę poczekać.

źródło: polskizuzel.pl

Nowrem Group