PGE Ekstraliga

Przetarg na przebudowę Stadionu Miejskiego jeszcze w listopadzie!

Marcin Michoń

Jeszcze w listopadzie zostanie ogłoszony przetarg na przebudowę Stadionu Miejskiego w Tarnowie. Zgodnie z projektem obiekt ma być dostosowany dla dwóch dyscyplin.

W środowisku sportowym jeszcze niedawno trwała dyskusja, aby zbudować dwa oddzielne obiekty: dla żużlowców oraz dla piłkarzy. Ostatecznie jednak obie dyscypliny pozostaną w jednym miejscu.

Według projektu przebudowany ma być budynek klubowy oraz trybuny dla kibiców. Jak mówi Daniela Motak, rzecznik prezydenta miasta, obecnie magistrat czeka na poprawioną dokumentacje projektu przebudowy stadionu

Spodziewamy się, że pod koniec tygodnia wpłynie do nas poprawiona, zgodnie ze zgłaszanymi sugestiami, dokumentacja od projektanta. Po jej sprawdzeniu i przeanalizowaniu, przystąpimy do przygotowania ogłoszenia przetargu. Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to pod koniec listopada prawdopodobnie przetarg zostanie ogłoszony – dodaje rzeczniczka.

Przebudowa stadionu miejskiego ma się rozpocząć pod koniec 2018 roku, po zakończeniu sezonu żużlowego. Jej koszt tarnowski magistrat szacuje na około 50 milionów złotych.

źródło: rdn.pl

saletrosanazoty-starttyskie