PGE Ekstraliga

Przed nami kolejne zmagania o tytuł IMŚJ

W sobotę wiele emocji czeka kibiców speedwaya. Oprócz kolejnego turnieju o IME zostanie rozegrany także drugi turniej finałowy o Indywidualne Mistrzostwo Świata Juniorów. W Pile bardzo dobrze spisali się Polacy, powiem w tabeli prowadzi Patryk Dudek, drugi jest Kacper Gomólski, a trzeci Andriej Lebiediew.

Tor w Berwick będzie z pewnością zagadką dla wielu zawodników. Miejscowa drużyna stratuje zapleczu angielskiej ekstraklasy i niewielu zawodników miało okazję do jazdy na tym torze. Jako największego faworyta wymienia się Patryka Dudka. Polak prezentuje najrówniejszą i najwyższą formę z całej stawki. Obok niego występują także nazwiska innych Polaków w tym również naszego Kacpra Gomólskiego. Ginger również znajduje się w wysokiej formie. Ponadto poznał on specyfikę brytyjskiego speedwaya startując przez pewien czas w drużynie Swindon Robins. W stawce liczyć się będą z pewnością także Bartosz Zmarzlik i Piotr Pawlicki. Z zawodników zagranicznych najgroźniejsi powinni być Andriej Lebiediew i Mikkel Michelsen. Zawody w Berwick rozpoczną się o godzinie 20.00.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana