Polska – Australia z zawodnikami Jaskółek w składzie

30/04/2014 0:00:00

W czwartek na torze w Ostrowie Wielkopolskim dojdzie do niezwykle interesującego wydarzenia. Po sukcesie organizacyjnym rozegranego w poprzednim sezonie meczu Polska – Rosja, włodarze ostrowskiego klubu postanowili pójść za ciosem i zorganizowali podobny mecz towarzyski. Tym razem przeciwnik Biało-Czerwonych będzie jeszcze wyżej notowany, bowiem będzie to ekipa Australii ze swoimi największymi gwiazdami w składzie. Mowa tu oczywiście o jeźdźcach z Grand Prix Darcym Wardzie i Chrisie Holderze.

Z kolei w składzie reprezentacji Polski nie zabraknie przedstawicieli Grupy Azoty Unii Tarnów. Drużynę tradycyjnie już poprowadzi trener Marek Cieślak. Powołał on do składu Janusza Kołodzieja. Jest to zatem wyraźny sygnał, że ze zdrowiem naszego zawodnika jest już dużo lepiej. Na pozycji juniorskiej pojawi się Kacper Gomólski, który do Ostrowa przyjedzie prosto z Danii, tuż po inauguracji tamtejszych rozgrywek. Ponadto kadrę uzupełnią Tomasz Gollob, Jarosław Hampel, Maciej Janowski oraz Tomasz Jędrzejak, wychowanek klubu z Ostrowa, który będzie pełnił rolę kapitana zespołu. Tak więc spośród całej naszej reprezentacji tylko Jarosław Hampel nigdy nie reprezentował barw tarnowskich.

Zawody cieszą się ogromną popularnością wśród kibiców. Dla tych, którzy nie mogą wybrać się do Ostrowa przeprowadzona będzie transmisja telewizyjna na kanale N-sport. Jej początek o godzinie 17.45, a zawdy rozpoczną się o godzinie 18.00.

Awizowane składy:

Australia: