„Pokazaliśmy, że stać nas na przygotowanie imprez tego formatu”

15/10/2013 0:00:00

Pomimo, że finał Indywidualnych Mistrzostw Polski w Tarnowie odbył się ponad tydzień temu to do Klubu w dalszym ciągu napływają pozytywne opinie od Kibiców odnośnie tej imprezy.

Zadowolenia z przebiegu zawodów nie kryje również prezes Klubu Łukasz Sady. Uważa, że tarnowski finał mógł się podobać, a zawodnicy z Jaskółką na plastronie odnieśli niewątpliwy sukces zdobywając złoty i brązowy medal. – Powiem nieskromnie, że dawno nie było na stadionie w Mościcach tak udanej imprezy żużlowej. Sukces sportowy jest niepodważalny, tarnowscy zawodnicy powiększyli tegoroczną zdobycz medalową, a same zawody przyniosły mnóstwo emocji, dramaturgii nie brakowało chyba w żadnym biegu – powiedział.

Łukasz Sady jest zadowolony z organizacji finału Indywidualnych Mistrzostw Polski. – Twierdzę, że odnieśliśmy także sukces organizacyjny. Chociaż do ideału było daleko, o ile takowy można osiągnąć, to dzięki zaangażowaniu wielu osób udało się przygotować atrakcyjne zawody, nikomu nie brakowało także wrażeń poza sportowych – licznie odwiedzane były stoiska z atrakcjami dla kibiców, stoiska handlowo-gastronomiczne, udało nam się przygotować również ciekawą oprawę zawodów, z atrakcyjną prezentacją oraz zakończeniem, na które złożył się pokaz sztucznych ogni oraz pokazy quadów i samochodów rajdowych – powiedział.

Prezes Unii Tarnów dziękuje Głównemu PartnerowiGrupie Azoty S.A.  – Takich zawodów nie udałoby się zorganizować bez Głównego Partnera – Grupy Azoty S.A. W tym miejscu słowa uznania i podziękowania za osobiste zaangażowanie należą się w szczególności członkowi Zarządu Grupy Azoty – Panu Arturowi Kopciowi oraz dyrektor działu PR – Pani Elżbiecie Łabno. Dziękuję również wszystkim reklamodawcom oraz pracownikom Spółki Żużlowej. To także ich sukces! – zakończył Łukasz Sady.

Na temat tarnowskiego finału wypowiedział się także członek Zarządu Grupy AzotyArtur Kopeć, który także jest zadowolony z przygotowania zawodów. – Finał Indywidualnych Mistrzostw Polski na żużlu okazał się dla nas wyjątkowo udany. Z jednej strony sukces sportowy zawodników, których partnerem jest Grupa Azoty, z drugiej strony sukces organizacyjny. Pokazaliśmy, że stać nas na przygotowanie imprez tego formatu. Dużo ciepłych i miłych komentarzy skierowano pod adresem Unii Tarnów od władz polskiego speedwaya w tym dniu. Jestem pełen uznania i jestem winien podziękowanie wszystkim tym, którzy czynnie przyczynili się do tego wspaniałego żużlowego święta. Dziękuję przede wszystkim Prezesowi Unii Tarnów Panu Łukaszowi Sady, który poświecił wiele czasu i energii w tych ostatnich tygodniach. Mam nadzieję, że w przyszłości będziemy mogli cieszyć się z organizacji podobnych imprez, w co głęboko wierzę, promując Grupę Azoty, miasto i region, fundując tym samym niezapomniane chwile emocji naszym wspaniałym kibicom – powiedział Artur Kopeć.

DIAGMEDICA & HOLI-MED

Arveel