Początek walki o złoto w IMŚJ

18/07/2014 0:00:00

Walkę o największy laury wśród swojej kategorii wiekowej rozpoczynają juniorzy. W sobotę najlepsi młodzieżowcy na świecie rozpoczną w Lonigo walkę o tytuł Indywidualnego Mistrza Świata Juniorów. W tym sezonie o końcowym triumfie zadecyduje suma punktów po trzech turniejach, tak więc nie można sobie pozwolić nawet na chwilę nieuwagi.

W stawce zawodników znajduje się ubiegłoroczny brązowy medalista Kacper Gomólski. Nasz zawodnik po sukcesie z zeszłego sezonu ma ochotę na zdobycie złota. Nie ma się czemu dziwić, bowiem jest to jego ostatnia szansa na takie trofeum. Ginger od początku sezonu jest w dobrej dyspozycji przez długi okres czasu będąc najlepszym juniorem w Polsce pod względem średniej.

O tytuł nie powalczy już Patryk Dudek, który skończył wiek juniora, ale jest za to ubiegłoroczny srebrny medalista Piotr Pawlicki. Skład Polaków uzupełniają Krystian Pieszczek i Szymon Woźniak. Najgroźniejszymi rywalami Kacpra poza Polakami będą z pewnością Duńczycy. Wśród stałych uczestników jest ich aż 5 z Mikkelem Bechem na czele. Reszta zawodników również będzie groźna, a jak to często bywa wśród młodzieżowców można liczyć, że dobrą formą błyśnie ktoś spoza ścisłego grona faworytów.

Początek zawodów w Lonigo o godzinie 21.