Plany sparingowe Jaskółek

01/20/2014 0:00:00

Zawodnicy Unii Tarnów mają zaplanowane już cztery sparingi przed rozpoczęciem zmagań Enea Ekstraligi. Na pierwsze ze spotkań kontrolnych tarnowscy żużlowcy pojadą do Ostrowa Wielkopolskiego za nieco ponad dwa miesiące.

Zadowolony z ustalenia terminów jest kierownik drużny Jaskółek. – W tym roku liga rusza później niż w latach ubiegłych dlatego też jest okazja do rozegrania większej ilości sparingów. Na chwilę obecną mamy potwierdzone cztery takie imprezy – 26.III w Ostrowie, dzień później jedziemy do Leszna 27.III, Natomiast 05.IV w Tarnowie z Rzeszowem, a dzień później w rewanż Rzeszowie. Na początku sezonu taka forma treningu jest najlepsza dla zawodnika, który ma możliwość do wypróbowania sprzętu poprzez ściganie się z innymi rywalami, na różnych torach. Trenerowi na pewno też będzie łatwiej ustawić drużynę. Na sparingach może skorzystać z wielu wariantów, tak aby na ligę wybrać ten najlepszy. Jeżeli trener i zawodnicy będą potrzebowali większą ilość sparingów to na pewno tak będzie – powiedział Paweł Baran.

Oprócz sparingów, wcześniej Jaskółki mają zaplanowany tygodniowy obóz przygotowawczy w Szklarskiej Porębie. W zajęciach uczestniczyć mają wszyscy zawodnicy Unii, poza Gregiem Hancockiem, który przygotowuje się indywidualnie w Kalifornii.

Aktualnie zaplanowane sparingi:
26 marca: MDM Komputery ŻKS Ostrovia Ostrów Wielkopolski – Unia Tarnów