Pierwszy trening szkółki Unii Tarnów

15/04/2015 11:04:46

We wtorek pierwszy trening w tym sezonie objechali adepci szkółki Unii Tarnów pod nadzorem trenerów Pawła Barana i Mirosława Cierniaka.

Na treningu kółka kręcili Piotr Pióro, Krystian Stefanów, Patryk Wójtowicz i Kacper Konieczny. Cała czwórka do szkółki Unii Tarnów trafiła z UKS Jaskółki Tarnów. Co ważne wszyscy zawodnicy podczas treningu korzystali z cennych wskazówek obu trenerów. W następnym tygodniu dołączy do nich jeszcze Adrian Dąbrowski, który musi jeszcze zakończyć prace warsztatowe związane z ostatecznym przygotowanie motocykla.

Warto dodać, że motocykle na których trenują adepci zostały przygotowane przez nich samych w warsztacie klubowym oczywiście pod nadzorem trenera oraz mechanika klubowego. Z kolei wszystkie podzespoły bazowe, silniki, jak i części zamienne jakie były potrzebne do zbudowania motocykli dla szkółkowiczów zostały zakupione przez tarnowski klub. Jedynie Kacper Konieczny trenuje na własnym motocyklu.

Dodatkowo kółka kręcili również juniorzy Unii Tarnów, którzy przygotowują się do czwartkowego półfinału IMŚJ w Rawiczu.