PGE Ekstraliga

Pierwsze zawody Maćka Janowskiego i Kacpra Gomólskiego

Dziś na stadionie Swindon Robins zostaną rozegrane zawody o Tarczę Elite League. Przeciwnikiem Rudzików będzie zespół Poole Pirates, w którym występuje Maciej Janowski. „Magic” dostał powołanie na to spotkanie i tym samym oficjalnie zadebiutuje w oficjalnych zawodach w 2013 roku. „Bardzo się ciesze, że działacze Pool Pirates zauważyli moją jazdę i dali mi szansę, abym sprawdził się w ich zespole. Ze swojej strony mogę obiecać, że zostawię wiele serca na torze, aby Piraci powrócili na sam szczyt. Dla mnie jest to też wielka motywacja, ponieważ wśród swoich osiągnięć brakuje mi jeszcze Drużynowego Mistrza Anglii, w tym roku mamy naprawdę mocny zespół, a więc jestem dobrej myśli.” – powiedział Maciej.

Z kolei w Barwach Rudzików wystartuje nasz junior – Kacper Gomólski. Dla niego będzie to również debiut w zawodach w 2013 roku.

Obu naszym zawodnikom życzymy powodzenia. Początek zawodów zaplanowany jest na godzinę 20.30

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana