Patryk Rolnicki: „To były moje ostatnie zawody w sezonie”

16/10/2018 10:06:30

Trzecie miejsce drużynowo i trzecie miejsce indywidualnie zajął Patryk Rolnicki w II Memoriale Ś.P. Krystiana Rempały. Nasz zawodnik jest zadowolony z tego wyniku – Mogę być zadowolony z zawodów. Miejsce na podium to zawsze jest jakaś satysfakcja. Trochę byłem w szoku, że pojechałem w tym biegu indywidualnym. Zdobyłem 11 punktów, ale okazało się, że wystarczyło. Zająłem tam trzecie miejsce, więc jest dobrze – podsumował zawody Patryk.

Młodzieżowiec zdradził, że nie weźmie już udziału w żadnych zawodach w tym sezonie – To na pewno były moje ostatnie zawody w tym sezonie. Przejdę jeszcze może jeden lub dwa treningi. Czuję już to zmęczenie po sezonie – wyjaśnił.

Patryk podkreśla, że złoty medal DMPJ w Gorzowie był możliwy dzięki równej jeździe całej drużyny – W Gorzowie od początku dobrze dopasowaliśmy się do toru. Mateusz bardzo fajnie jechał. Mi także jeździło się bardzo dobrze. Dawid Rempała po dwóch słabszych biegach też się zrehabilitował i to dało nam upragnione złoto – powiedział.

Biorąc pod uwagę cały sezon, Patryk przyznał, że miał względem siebie większe oczekiwania – Patrząc ogólnie na cały sezon to nie jestem zadowolony. Biorąc pod uwagę to, że jeżdżę tutaj już 4 lata powinienem osiągnąć dużo więcej. Cały czas jednak bardzo się staram. Mam nadzieję, że przyszły sezon, który będzie dla mnie ostatnim w gronie juniorów, wyjdzie mi już tak naprawdę dobrze. Jak będzie to czas pokaże – dodał Rolnicki.

Temat swojej przyszłości w lidze polskiej podsumował bardzo krótko – Dowiemy się w listopadzie – zakończył Patryk Rolnicki.