PGE Ekstraliga

Patrick Hougaard ze wstrząśnieniem mózgu

Bardzo pechowo zakończył się wczorajszy występ Patricka Hougaarda w meczu brytyjskiej Elite League. W czwartym biegu spotkania Belle Vue Aces z Peterborough Panthers zawodnik Jaskółek zaliczył upadek. Po tym zdarzeniu Duńczyk wycofał się z dalszej rywalizacji.

Po wizycie w szpitalu u zawodnika stwierdzono wstrząśnienie mózgu.

– Możemy odetchnąć z ulgą, że Patrick nie doznał żadnych złamań. Z pewnością jednak nie wystartuje w piątkowym meczu ligowym, w którym zmierzymy się z ekipą Eastbourne. Musimy się zatem rozglądać za zawodnikiem, który wystąpiłby w naszych barwach jako gość – powiedział Trevor Swales, promotor Panter.

To był paskudny wypadek i wydaje mi się, że gdyby nie to, końcowy wynik spotkania mógłby wyglądać inaczej. Mogliśmy to nawet wygrać ponieważ Patrick był w dobrej dyspozycji tego wieczoru – dodał Swales.

Zawodnikowi życzymy szybkiego powrotu do zdrowia!

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana