PGE Ekstraliga

Oświadczenie odnośnie rozwiązania umowy najmu stadionu

W ciągu ostatnich dni ukazało się kilka artykułów, w których błędnie informowano, iż zarząd Spółki nie odstąpi od umowy dzierżawy, jeśli Urząd Miasta nie przedstawi dwóch odrębnych projektów stadionów dla piłki nożnej i żużla. Pragniemy temu stanowczo zaprzeczyć, jednocześnie informując, że do redakcji wydawców artykułów zostały przesłane wnioski o sprostowanie nieprawdziwych informacji.

Po raz kolejny podkreślamy, że w piśmie przesłanym do Prezydenta Miasta Tarnowa z dnia 24 listopada 2017, zarząd Spółki zadeklarował rozwiązanie umowy, a co za tym idzie opuszczenie stadionu w terminie 30.09.2018 lub 31.10.2018. Wszystko to nie zmienia faktu, iż zarząd Spółki uważa, że rozwiązaniem wzorcowym z korzyścią dla obydwu klubów, byłoby rozdzielenie dyscyplin, a także rozważnie takiej modernizacji stadionu, dzięki której nie zachodziłaby konieczność wyprowadzki ze stadionu i korzystania z obiektu w innym mieście.

Wywiad z Prezesem Łukaszem Sadym: www.przegladsportowy.pl.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana