Oskar Bober: „Będziemy walczyć i damy z siebie wszystko”

22/06/2022 14:57:12

– Bardzo fajny wynik dzisiaj, 52-37. Ważny dla klubu, ale także bardzo ważny dla kibiców. U Ciebie 11+1, myślę, że nie ma się czego wstydzić.
– Cieszymy się bardzo, że wróciliśmy na zwycięską drogę. Początek znów nie był dla nas łaskawy i trzeba było wynik odrabiać. To był ciężki mecz, bo nie dość, że ta upalna pogoda to jeszcze ciągnął się bardzo długo. Ciężko było utrzymać koncentrację. Cenne zwycięstwo i jedziemy zadowoleni do domu.

– Wspomniałeś o pogodzie. Dziś było bardzo upalnie, ale silniki sprawowały się bardzo dobrze. Pasowały te ustawienia z treningu czy na bieżąco wszystko musieliście dziś zmieniać?
– Powiem tak, trening to jest trening, a zawody to są zawody. Dzisiaj było dobrze, ja też sporo tych punktów zdobyłem. Ze sprzętu jestem zadowolony. W jednym biegu Dawid mi uciekł, bo nie zdążyłem dojechać do najlepszej ścieżki. W 15 biegu też było dobrze, tylko trochę zabrakło mi startu. Były już głębokie koleiny więc też fajnie, że udało się zdobyć punkt na rywalu.

– Szkoda tylko Tero Aarnio, który miał poważny upadek, a też był bardzo szybki. W zasadzie to cały sezon trapią Was te kontuzje, jak nie jeden zawodnik, to inny, a drużyna wyglądała dziś już na dobrze skonsolidowaną.
– Mam nadzieję, że u Tero skończy się potłuczeniach (Tero Aarnio złamał mały palec oraz skręcił nogę dop.red.) i w następnym meczu pojedziemy w pełnym składzie, tak jak dzisiaj. Dziś po kontuzji wrócił „Rolnik”, dorzucił ważne punkty i fajnie jakbyśmy dalej mogli już jechać najsilniejszym składem. Może jeszcze nie wszystko stracone. Będziemy walczyć.

– A jak na Ciebie wpływa taka atmosfera derbowa?
– Dziś była bardzo fajnie, bo chyba było najwięcej kibiców w tym roku. Doping było słychać. Nam zawodnikom też fajnie się jedzie jak na stadionie jest wrzawa, my to wszystko w parkingu słyszymy. Wiadomo, że każdy zawodnik i tak się przed swoim wyścigiem maksymalnie mobilizuje, ale jeśli się słyszy, że stadion żyje, że kibice to przeżywają, to nam jedzie się lepiej i fajnie jakby tak było też na innych meczach.

– Rozumiem, że broni nie składacie i o play-off walczycie do samego końca?
– Trzeba by to wszystko policzyć. Dzisiaj na pewno ważne zwycięstwo. Będziemy jechać do końca. Mam nadzieję, że jeszcze nie wszystko stracone. Będziemy walczyć i damy z siebie wszystko, bo nikt nie chce kończyć sezonu w połowie lipca.

Rozmawiał: Przemysław Frączek

DIAGMEDICA & HOLI-MED