PGE Ekstraliga

OFICJALNIE: Patryk Rolnicki z kontraktem!

Marcin Michoń

Patryk Rolnicki podpisał dzisiaj nowy kontrakt z Grupą Azoty Unią Tarnów. W sezonie 2017 był najskuteczniejszym zawodnikiem młodzieżowym w Nice Pierwszej Lidze Żużlowej. We wszystkich osiemnastu meczach uzyskał średnią 1,689. Mamy nadzieję, że poprzez stworzenie jak najlepszych warunków do rozwoju, młody zawodnik bębdzie równie skuteczny w nowym sezonie.

Urodzony 5 lipca 1998 zawodnik to wychowanek Unii Tarnów. Licencję uzyskał 4 sierpnia 2014 na torze w Częstochowie.

Przed końcem okresu transferowego umowy z Jaskółkami podpisać mają Kenneth Bjerre, Nicki Pedersen i Peter Kildemand. Cała trójka ustaliła już warunki swoich kontraktów. Ważne umowy z Unią Tarnów mają młodzieżowcy Kacper Konieczny i Krystian Stefanów. W poprzednim tygodniu nowy kontrakt podpisał Artur Mroczka. Dzisiaj uczynili to Jakub Jamróg i Wiktor Kułakow.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana