Oficjalnie: Kenneth Hansen z kontraktem!

06/11/2022 12:06:01

Kenneth Hansen, który porozumiał się z Unią Tarnów w sprawie startów w barwach Jaskółek w sezonie 2023 już w sierpniu, podpisał oficjalnie nowy kontrakt.

Duńczyk urodził się 19 października 1987 roku w Værløse. Na żużlowych torach debiutował w 2004 roku. W lidze polskiej z powodzeniem reprezentował dotąd barwy klubów m.in. z Gorzowa, Lublina, Krosna, Krakowa, Daugavpils, Miszkolca czy Rzeszowa.

Duńczyk zmagania w sezonie 2022 zakończył ze średnią 1,58 pkt/bieg. Niestety Kennetha nie ominęły kontuzje, co miało z pewnością wpływ na jego wyniki. Sam zawodnik jak i kierownictwo klubu wspólnie uznali, że w tej współpracy drzemie jeszcze spory potencjał i postanowili kontynuować ją w przyszłym sezonie.

Warto zaznaczyć, że Kenneth Hansen poza startami na klasycznym z powodzeniem startuje także na długim torze oraz na torze trawiastym. W sezonie 2020 Indywidualne Mistrzostwa Świata na długim torze zakończył ze srebrnym medalem, a rok wcześniej na torze trawiastym został brązowym medalistą Indywidualnych Mistrzostw Europy.

Duńczyk w sezonie 2023 będzie startował także na torach w Szwecji w barwach Griparna Speedway Nyköping oraz w ojczyźnie w Slangerup Speedway Klub.

DIAGMEDICA & HOLI-MED

Arveel