PGE Ekstraliga

OFICJALNIE: Jakub Jamróg z kontraktem!

Marcin Michoń

W poniedziałek w siedzibie Unii Tarnów ŻSSA Jakub Jamróg podpisał nowy kontrakt z Grupą Azoty Unią Tarnów na starty w sezonie 2018 w PGE Ekstralidze. W minionym sezonie wychowanek Jaskółek osiągnął średnią 2,182, co dało mu dziesiąte miejsce wśród najskuteczniejszych zawodników Nice Pierwszej Ligi Żużlowej.

Jakub Jamróg licencję zdał na torze w Ostrowie Wielkopolskim w 2009 roku. Przez kolejne sezony reprezentował barwy Jaskółek z którymi w 2012 roku zdobył złoty medal Drużynowych Mistrzostw Polski. Ostatni raz miał okazję startować w najwyższej klasie rozgrywkowej w Polsce w sezonie 2013. Wtedy wystąpił jednak tylko w jednym spotkaniu Unii Tarnów i został wypożyczony do Łodzi, gdzie startował do 2016 roku będąc wyróżniającym się zawodnikiem drużyny Orła.

Przed końcem okresu transferowego umowy z Jaskółkami podpisać mają Kenneth Bjerre, Nicki Pedersen, Peter Kildemand i Patryk Rolnicki. Cała czwórka ustaliła już warunki swoich kontraktów. Ważne umowy z Unią Tarnów mają młodzieżowcy Kacper Konieczny i Krystian Stefanów. W poprzednim tygodniu nowy kontrakt podpisał Artur Mroczka.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana