PGE Ekstraliga

OFICJALNIE: Artur Mroczka z kontraktem!

Marcin Michoń

W poniedziałek Artur Mroczka podpisał nowy dwuletni kontrakt z Grupą Azoty Unią Tarnów. W minionych rozgrywkach wychowanek klubu z Grudziądza był najlepszym krajowym zawodnikiem wśród Jaskółek osiągając średnią 2,197 na torach pierwszej ligi. W barwach Unii Tarnów na ekstraligowych torach z powodzeniem startował już w sezonie 2015, gdy Jaskółki po raz trzeci z rzędu sięgały po brązowy medal DMP.

Urodzony 2 listopada 1989 roku zawodnik w lidze polskiej reprezentował dotąd barwy klubów z Grudziądza, Gorzowa Wielkopolskiego, Gdańska i Torunia. Na swoim koncie ma m.in. dwa złote i jeden brązowy medal Drużynowych Mistrzostw Świata Juniorów, a także złoty medal Indywidualnych Mistrzostw Europy Juniorów wywalczony na torze w Stralsund.

W najbliższych dniach umowy z Jaskółkami podpisać mają Kenneth Bjerre, Nicki Pedersen, Jakub Jamróg i Peter Kildemand. Cała czwórka ustaliła już warunki swoich kontraktów. Ważne umowy z Unią Tarnów mają młodzieżowcy Kacper Konieczny i Krystian Stefanów.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana