Ofensywa transferowa trwa! Martin Vaculik z kontraktem!

24/11/2014 14:08:58
Dawid Duda

W minionym tygodniu kontrakt z tarnowskim klubem parafował Janusz Kołodziej, a Kenneth Bjerre podpisał list intencyjny. Ważny kontrakt ma również Ernest Koza. Dzisiaj z tarnowskim klubem roczną umową związał się Martin Vaculik. Dla doświadczonego Słowaka będzie to już 6 rok w barwach klubu z Małopolski.

Słowak z Jaskółkami związany jest od 2010 roku. W tym czasie z drużyną zdobył złoty i dwa brązowe medaleDrużynowych Mistrzostw Polski. W 2013 roku został Indywidualnym Mistrzem Europy. W tym sezonie w klasyfikacji generalnej wylądował tuż za podium. Wielu Kibiców w Tarnowie na pewno pamięta Indywidualne Międzynarodowe Mistrzostwa Ekstraligi, które rozegrano w Tarnowie w drugiej połowie sierpnia. Słowacki żużlowiec zajął wówczas trzecie miejsce.

W minionym sezonie Martin Vaculik niemal zdominował ligowe rozgrywki będąc niezwykle skutecznym w większości spotkań. Ostatecznie w klasyfikacji generalnej średnich biegopunktowych sklasyfikowany został na trzecim miejscu.

W tarnowskim klubie nadal trwają rozmowy z zawodnikami. Klub w dalszym ciągu prowadzi negocjacje z kilkoma żużlowcami wśród których są zarówno zawodnicy krajowi jak i zagraniczni. W ciągu najbliższych tygodni Jaskółki mają nadzieję na skompletowanie całego składu oraz przedstawienie nowego trenera, który poprowadzi drużynę w rozgrywkach Enea Ekstraligi w sezonie 2015. O nowych kontraktach będziemy informować na bieżąco.