Obowiązkowa rejestracja w systemie identyfikacji Kibica, wymiany karnetów NIE będzie!

21/05/2015 19:33:35

Inwestycja miejska – System identyfikacji Kibica został stworzony zgodnie z najnowszymi standardami oraz przepisami ustawy o bezpieczeństwie imprezach masowych.
Niestety system ten został tak zaprojektowany, że każda impreza masowa odbywająca się na Stadionie Miejskim – czy to mecz żużlowy, czy koncert muzyczny, czy chociażby zawody hippiczne – wymaga bardzo dokładnej i szczegółowej rejestracji każdego kibica, co w w/w ustawie dotyczy tylko i wyłącznie meczów piłki nożnej i ewentualnie innych imprez o tzw. „podwyższonym ryzyku”.

To znacznie wydłuża czas zakupu i wydania biletu (nawet do 4 minut). Ponadto tak skonstruowany system uniemożliwia wstęp na stadion osobom do 13 roku życia bez opiekuna. W obecnym systemie, nie ma niestety możliwości (tak jak odbywa się to na innych stadionach) sprzedaży biletów bez długotrwałej rejestracji i weryfikacji.

Dodatkowo, pozostała część stadionu zbudowana jest przy użyciu starej technologii. Brak systematycznej modernizacji obiektu sprawia, że nie można stadionu posektorować, brak jest indywidualnych krzesełek dla kibiców, stąd nie da się w pełni wykorzystać możliwości nowego systemu identyfikacji Kibica.

Obecnie do dyspozycji Kibiców jest 8 kas biletowych i 10 bram wejściowych oraz 2 kolejne bramy zlokalizowane w sektorze gości. Ze względu na wykonanie poszczególnych czynności związanych z wejściem na stadion, ilość bram jest dość ograniczona, a przepustowość zdecydowanie mniejsza niż miało to miejsce do tej pory.

W związku z powyższym:
1. Na trzy najbliższe spotkania ligowe:
• Unia Tarnów – KS Toruń (04.06.2015)
• Unia Tarnów – MRGARDEN GKM Grudziądz (14.06.2015)
• Unia Tarnów – FOGO Unia Leszno (26.06.2015)
System identyfikacji Kibica nie będzie w pełni wykorzystywany. Bilety będzie można nabywać na dotychczasowych zasadach, natomiast w pełni funkcjonować będzie nowoczesny, cyfrowy system monitoringu.

2. Do wejścia na stadion na ewentualne imprezy o podwyższonym ryzyku (decyzja Policji), niezbędna będzie pełna rejestracja i weryfikacja każdego z kibiców, w związku z czym począwszy od końca maja do końca czerwca Unia Tarnów ŻSSA umożliwi rejestrację Kibiców w budynku klubowym.

Kibice czarnego sportu będą mogli rejestrować swoje konta w dedykowanej aplikacji (o jej uruchomieniu poinformujemy w czasie późniejszym), ale każde zarejestrowane konto będzie musiało przejść proces weryfikacyjny, mający na celu sprawdzenie poprawności wprowadzonych danych osobowych (PESEL, imię, nazwisko, miejsce zamieszkania).

Proces weryfikacyjny także musi zostać przeprowadzony przez pracowników Klubu. Szczegółowy harmonogram związany z rejestracją kont oraz weryfikacją wprowadzonych danych zostanie przedstawiony w osobnej wiadomości.
Osoby, które dokonają rejestracji oraz weryfikacji wprowadzonych danych w systemie identyfikacji Kibica będą posiadać konto bezterminowo, co znacząco ułatwi późniejszy zakup biletów w kasie oraz w aplikacji Internetowej.

Rejestracja konta w systemie identyfikacji Kibica będzie także umożliwiona podczas zakupu biletów w dniu meczu, jednak ze względu na proces rejestracji (o czym wspominaliśmy wyżej) zakup jednego biletu może potrwać nawet około 4 minut, co bezpośrednio przełoży się na większe kolejki w kasach biletowych.

Mając na uwadze te wszystkie niedogodności jeszcze raz gorąco apelujemy do Państwa o wcześniejszą rejestrację konta w systemie identyfikacji Kibica. Prosimy także o wyrozumiałość gdyż dla pracowników służby technicznej również będzie to nowość.
Informujemy również, że nie będzie wymiany karnetów. Osoby, które je zakupiły będą mogły nadal normalnie z nich korzystać.

Małopolska

Nowrem Group