O Puchar Ove Fundina

08/01/2014 0:00:00

Przed nami finał Drużynowego Pucharu Świata. O godzinie 19.00 na torze w Bydgoszczy rozpoczną się zawody o to niezwykle cenne trofeum. W składzie reprezentacji Polski wystartuje Janusz Kołodziej. Nasz zawodnik swoją przygodę z DPŚ rozpoczynał jeszcze w wieku juniora, a obecnie jest jednym z filarów polskiej kadry. Drużynę narodową poprowadzi oczywiście Marek Cieślak, a z pozycji zawodnika rezerwowego zawody śledził będzie Krzysztof Buczkowski.

Mimo iż Polacy startują na własnym terenie to ciężko wskazać faworyta. Bardzo silnym składem dysponują Duńczycy, którzy byli bezkonkurencyjni w Vastervik, a w Bydgoszczy kadrę wzmocnią Nicki Pedersen i Niels Kristian Iversen. Dużą siłę rażenia ma także Australia, do składu której z dobrym skutkiem powrócił Chris Holder. Najmniejsze szanse daje się Anglikom, ale nie można ich lekceważyć, bowiem to w ich drużynie startuje Indywidualny Mistrz Świata.

Zawody zapowiadają się pasjonująco. Baraż pokazał, że w Bydgoszczy można liczyć na wielkie ściganie. Miejmy nadzieję, że publiczność dopisze i poniosą oni naszą reprezentację do upragnionego zwycięstwa. Zawody transmitować będzie telewizja Canal + Family. Początek relacji godzinie 18.30.

ewinner

wesbudSolektro