Kim Nilsson zostaje w Tarnowie!

05/11/2020 8:51:43
Marcin Michoń

Unia Tarnów ustaliła warunki finansowe z Kimem Nilssonem. Na ten moment Jaskółki mają już niemal całą drużynę, która w lipcu rozpocznie rozgrywki w eWinner Pierwszej Lidze Żużlowej. Warunki finansowe ustalono wcześniej z Peterem Ljungiem, Ernestem Kozą, Michałem GruchalskimDanielem Kaczmarkiem.

Ważne kontrakty mają wszyscy juniorzy – Dawid Rempała, Mateusz Cierniak, Przemysław Konieczny i Mateusz Gzyl. Trwają rozmowy z Arturem Mroczką. Chęć startu w rozgrywkach wyraziły wszystkie drużyny, a początek ligowych zmagań zaplanowano wstępnie na połowę lipca.

Zarząd klubu dziękuje zawodnikom za zrozumienie zaistniałej sytuacji i szybkie zawarcie porozumienia.

grupa-azotyUnia Tarnów od wielu lat wspierana jest przez największy koncern chemiczny w Polsce – Grupę Azoty. Główny Partner klubu Grupa Azoty zajmuje się m.in. produkcją nawozów mineralnych i wieloskładnikowych. Ponadto takie produkty jak kaprolaktam, poliamid, alkohole OXO czy biel tytanowa mają silną pozycję w sektorze chemicznym oraz zajmują swoje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu.

saletrosanNOXY

ewinner

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1krystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanagriaRigatoniMATBUDGaleria TarnoviaTarnowska TV HD