Kim Nilsson zawodnikiem Unii Tarnów!

11/13/2019 12:13:47
Marcin Michoń

W środę do drużyny Unii Tarnów dołączył Kim Nilsson. Szwed jest szóstym seniorem w drużynie Tomasza Proszowskiego. W minionych rozgrywkach w barwach gdańskiego Wybrzeża wystąpił w czterech spotkaniach notując średnią 1,308 pkt/bieg. Z kolei w szwedzkiej Elitserien w barwach Masarny Avesta zakończył rozgrywki ze średnią 1,857 pkt/bieg.

Kim Nilsson urodził się 4 lutego 1990 roku w Sztokholmie. W polskiej lidze reprezentował barwy klubów z Gniezna i Gdańska.

W sezonie 2020 barw Jaskółek w Nice Pierwszej Lidze Żużlowej bronić będą Peter Ljung, Daniel Kaczmarek, Ernest Koza, Artur Mroczka, Michał Gruchalski, Kim Nilsson oraz juniorzy Mateusz Cierniak,  Dawid Rempała, Przemysław Konieczny i Mateusz Gzyl.

grupa-azotyUnia Tarnów od wielu lat wspierana jest przez największy koncern chemiczny w Polsce – Grupę Azoty. Główny Partner klubu Grupa Azoty zajmuje się m.in. produkcją nawozów mineralnych i wieloskładnikowych. Ponadto takie produkty jak kaprolaktam, poliamid, alkohole OXO czy biel tytanowa mają silną pozycję w sektorze chemicznym oraz zajmują swoje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu.

saletrosanNOXY

tyskie

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1megaelkrystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanankopolagriaRigatoniMATBUDKARMOTCINEMA 3DGaleria TarnoviaTarnowska TV HDKLICH

AMS Iveco