PGE Ekstraliga

„Nikt nie jeździ po to , żeby przegrywać” – K. Buczkowski

Krzysztof Buczkowski wciąż poszukuje odpowiednich ustawień na tarnowski tor. Wynikiem niedzielnego spotkania nie można się zbytnio sugerować, ale sam zawodnik przyznaje, że problemów ma coraz mniej – nie miałem już dzisiaj tyle problemów co w meczach poprzednich. Częstochowa przyjechała mocno osłabionym składem, ale trener nas uczulał, że trzeba być skoncentrowanym. Nikt nie jeździ po to, żeby przegrywać, oni też chcieli wygrać – powiedział tuż po meczu Buczkowski.

Drużyna z Częstochowy przyjechała mocno osłabiona, ale żaden z tarnowskich zawodników nie zlekceważył rywala. Uczulał na to trener Marek Cieślakżużel jest nieprzewidywalny. Trudno jednak było prorokować dziś naszą przegraną. Tak jak mówiłem trener kazał nam zachować koncentrację. Spod taśmy startuje 4 zawodników, ktoś musi być ostatni. Cała drużyna pojechała dobrze – wyjaśnił „Buczek

Krzysiek żałuje, że nie było liderów Włókniarza, ponieważ ściganie z mocnymi rywalami pozwala zachować odpowiednią formę, a najważniejsze mecze dopiero przed Jaskółkamiżałowaliśmy, że nie było liderów Częstochowy. Czekają nas jeszcze bardzo trudne i one są tak naprawdę przed nami. Nie możemy już teraz poczuć, że jesteśmy bardzo mocni . Potrzebna jest oczywiście wiara w siebie i takową mamy, ale przyjdą te najważniejsze mecze i tam trzeba będzie jechać naprawdę dobrze – przyznał Krzysztof Buczkowski.

Niedzielny mecz jest już historią. Teraz naszą drużynę czeka wyjazd do Leszna. Krzysztof Buczkowski liczy na wygraną w tym ciężki spotkaniu – do Leszna jedziemy oczywiście po wygraną. Mamy naprawdę dobry skład, z liderami. Leszno jest bardzo silne. Jednak Zielona Góra pokazała, że można tam wygrać. Liga jest w niektórych momentach bardzo wyrównana, liczymy po prostu na dobry mecz – zakończył nasz zawodnik.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana