“Nigdy nie czułem się tutaj źle” – Maciej Janowski

26/10/2013 0:00:00

Sezon żużlowy 2013 dla wielu zawodników już dobiegł końca. W tym także dla Macieja Janowskiego, który był obecny na wczorajszym podsumowaniu sezonu 2013, przy ulicy Zbylitowskiej 3.

Dla Macieja to pierwszy rok w roli seniora. Jak go ocenia ? – Bardzo pozytywnie. Fajnie, że cało, zdrowo i bez żadnych kontuzji go zakończyłem. Bardzo się z tego powodu cieszę – przyznaje.

Kontrakt dla Magica w tarnowskim Klubie dobiega końca. Maciek przyznaje nam, że chciałby w kolejnym sezonie bronić biało – niebieskich barw. – Te dwa lata, które spędziłem w Tarnowie były dla mnie bardzo miłe. Kiedy pomyślę o Tarnowie, czy o tarnowskiej drużynie mam same miłe wspomnienia. Nigdy nie czułem się tutaj źle. Oczywiście bardzo bym chciał pozostać na przyszły sezon w Tarnowie. Niestety, nie zależy to tylko ode mnie.

W ostatnim czasie wiele kontrowersji wzbudziła wiadomość, która pojawiła się na jednej ze stron żużlowych na temat odejścia Macieja Janowskiego z drużyny Unii Tarnów. Mogliśmy w niej przeczytać, że Maciej uzależnia podpisanie kontraktu w Tarnowie od umowy z Grupą Azoty, a także, że wysłał swoją ofertę do Klubów z Częstochowy i Wrocławia. Zawodnik Jaskółek zaprzecza tym informacją. – Dzięki tej wiadomości, którą przeczytałem nie tak dawno na jednej ze stron żużlowych dowiedziałem się, że wysłałem swoją ofertę do innych Klubów. Taka sytuacja w ogóle nie miała miejsca. Rozumiem, że każdy może pisać to, co chce. Nie wiem jednak kto takie coś napisał. Widocznie autor tego artykułu wie lepiej ode mnie. Trzeba jego zatem pytać o to wszystko.

Koniec sezonu to idealny czas na odpoczynek. Jakie są plany Macieja na zimową przerwę ? – Wybieram się ze znajomymi na Dominikanę. Mam teraz wakacje, a wakacje to przede wszystkim odpoczynek, więc tak będzie i tym razem. – zakończył Maciej Janowski.

Małopolska

Nowrem Group