PGE Ekstraliga

Nietypowa inicjatywa jednego z kibiców tarnowskiej Unii

Nietypową inicjatywę podjął jeden z Fanów Tarnowskiej Unii na co dzień mieszkający w okolicach Nowego Sącza. 21 letni Rafał postanowił połączyć swoje dwie pasje jakimi są żużel oraz jazda na rowerze. W wyniku takiego połączenia powstał pomysł wyprawy na Grand Prix do Daugavpils na… rowerze. Rafał będzie mógł liczyć na towarzystwo kolegi Mateusza, który dołączy do niego w okolicach Krosna. Do przejechania jest 1300 km co daje około 100 km dziennie. Dla obu chłopaków będzie to pierwsza taka wyprawa, a więc zasługuje to tym bardziej na uznanie.  Obu podróżnikom życzymy dużo wytrwałości i szczęśliwego dotarcia do celu. Krótka rozmowa z Rafałem znajduje się na portalu sądeczanin.info, który jest patronem wyprawy. Link poniżej:

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana