„Nie zamierzałem zmieniać barw klubowych”- Janusz Kołodziej

21/11/2014 19:52:43

W piątek w siedzibie Unii Tarnów ŻSSA kontrakt na sezon 2014 z tarnowskim klubem parafował Janusz Kołodziej.Dla wielokrotnego medalisty Mistrzostw Polski będzie to już 14 rok z Jaskółką na plastronie.

Jak podkreśla sam zainteresowany w Tarnowie czuje się bardzo dobrze. – Dobrze mi się jeździ w Unii Tarnów. Startuję tutaj od lat i nie zamierzałem zmieniać barw klubowych – powiedział Janusz Kołodziej zaraz po podpisaniu umowy.

W piątek podpisany list intencyjny odesłał to tarnowskiego klubu Kenneth Bjerre. Zeszły sezon miał może nie najlepszy, ale to zawodnik z dużym doświadczeniem. Wiem, że po słabszym sezonie się odrodzi i w kolejnym pojedzie dużo lepiej. Ponadto jeździł w Grand Prix, ma dobry sprzęt więc musi być dobrze – skomentował transfer Duńczyka wychowanek Unii Tarnów.

Janusz Kołodziej ma nadzieję, że w Tarnowie uda się skompletować bardzo dobrą drużyną i w kolejnym sezonie Jaskółki znowu powalczą o najwyższe cele. – Miejmy nadzieję, że skład jaki zostanie zbudowany w Tarnowie pozwoli na walkę o Play-Off i najważniejsze cele w Ekstralidze. Ponadto wystartuję w Indywidualnych Mistrzostwach Europy i to będzie mój główny cel indywidualny na ten rok – mówi.

Koldi już rozpoczął przygotowania do nowego sezonu. – W tym roku przygotowuje się trochę wcześniej niż zazwyczaj, tak aby w pełni zaleczyć ubiegłoroczne urazy. Co do samych przygotowań to na pewno wprowadzę nieco nowości – zakończył trzykrotny Indywidualny Mistrz Polski.