„Nie ma słabych przeciwników” – Krzysztof Buczkowski

19/04/2014 0:00:00

Już za niespełna dwa dni żużlowcy Grupy Azoty Unii Tarnów zmierzą się przed własną publicznością z drużyną Renault Zdunek Wybrzeże Gdańsk. Zawodnicy tarnowskiej drużyny już od kilku dni pod okiem trenera – Marka Cieślaka solidnie przygotowują się do tego spotkania.

Do treningów sumiennie przykłada się Krzysztof Buczkowski, który tydzień temu na torze w Zielonej Górze zanotował swój debiut. – Cieszę się, że ten pierwszy mecz mamy już za sobą. Wynik jest dla nas pozytywny, wygraliśmy w Zielonej Górze, zaczęliśmy od mocnego uderzenia i mam nadzieję, że w kolejnych meczach to powtórzymy – przyznaje.

Niespełna tydzień temu drużyna z Gdańska sprawiła sporą niespodziankę wygrywając z Unibaxem Toruń. – Tak jak już kiedyś wspominałem: nie ma słabych przeciwników. Gdańsk wygrał u siebie i pokazał, że naprawdę dobrze jedzie i przy odrobinie szczęścia może wygrać nawet z Unibaxem. Myślę, że w poniedziałek tutaj na torze będzie naprawdę ciekawe widowisko – stwierdza Krzysztof.

Drużyna z miasta gen. Bema przed swoją publicznością chce pokazać się z jak najlepszej strony, dlatego już od piątku na owalu przy ul. Zbylitowskiej 3 można usłyszeć ryk żużlowych silników. – Wczoraj trenowaliśmy dość sporo, dzisiaj również. Myślę, że najważniejszy trening był wczoraj, bo o takiej samej porze jak mecz. Miejmy nadzieje, że w poniedziałek będzie taka sama pogoda – mówi z nadzieją Buczek.

Tegoroczne święta wielu zawodników spędzi bez swoich najbliższych. Nie inaczej jest również u Krzysztofa, który do poniedziałku pozostaje w Tarnowie, aby jak najlepiej zaprezentować się podczas poniedziałkowego meczu. – Te święta spędzę bez rodziny. Zostajemy z chłopakami tutaj w Tarnowie, więc w te święta będę z nimi. Chcę jak najwięcej trenować żeby jak najlepiej przygotować się do meczu z Gdańskiem.

Na sam koniec reprezentant tarnowskich Jaskółek pragnie zaprosić Was do przyjścia już w ten poniedziałek na tarnowski owal. – Zapraszam wszystkich Kibiców na poniedziałkowy mecz, kibicujcie głośno! Fajnie, że byliście z nami w Zielonej Górze, bo na pewno pomogło to nam w wygranej – zakończył Krzysztof Buczkowski.