Nice Challenge 14 września w Tarnowie!

05/09/2019 16:54:59

W sobotę 14 września o 15:00 na torze w Tarnowie rozegrana zostanie trzecia runda Nice Challenge. Formuła zawodów ma na celu zapewnienie żużlowcom rywalizację w jak najbardziej porównywalnych warunkach sprzętowych, dlatego wszyscy zawodnicy startować będą na dwuzaworowych silnikach Jawa 500ccm.

W zawodach wystąpi 5 par składających się z seniora i juniora. Po odjechaniu 10 regulaminowych biegów zawodnicy ze zwycięskiej pary oraz liderzy drugiej i trzeciej pary wystąpią w dodatkowym biegu indywidualnym.  W zawodach pojadą m.in. Ernest Koza, Przemysław Konieczny, Dawid Rempała i Mateusz Gzyl.

Ponadto po raz pierwszy na torze w Mościcach rozegrany zostanie mini-turniej składający się z 5 biegów zawodników startujących na silnikach 250ccm. Tarnowscy Kibice na torze zobaczą dwóch zdolnych wychowanków UKS Jaskółki Tarnów – Piotra Świercza i Patryka Natera.

Bilety w cenie 10złobowiązywać będą karnety. Szczegóły organizacyjne podamy wkrótce.

Z kolei w ostatni weekend września do Tarnowa zawitają żużlowcy, aby upamiętnić pamięć tragicznie zmarłego Krystiana Rempały w III Memoriale tego zawodnika. Szczegóły podamy niedługo.

grupa-azotyGrupa Azoty – Główny Partner Unii Tarnów to największy koncern chemiczny w Polsce. Przedsiębiorstwo zajmuje się m.in. produkcją nawozów mineralnych i wieloskładnikowych. Ponadto takie produkty jak kaprolaktam, poliamid, alkohole OXO czy biel tytanowa mają silną pozycję w sektorze chemicznym oraz zajmują swoje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu.

Nowrem Group

wia-lanwamex