Moto-Tarnów na meczu z Unibaxem

31/07/2014 0:00:00

W najbliższą niedzielę po wakacyjnej przerwie powracają rozgrywki Enea Ekstraligi. Grupa Azoty Unia Tarnów w XI kolejce zmierzy się na własnym torze w spotkaniu rewanżowym z Unibaxem Toruń. Zawodników do prezentacji poprowadzi Grupa Moto-Tarnów. Przed spotkaniem ich motocykle będzie można obejrzeć za pierwszym łukiem stadionu przy Zbylitowskiej.

Moto-Tarnów to grupa ludzi uzależnionych od adrenaliny, których łączy wspólna pasja motocyklowa ku łamaniu stereotypu „dawców nerek” oraz pokazaniu, iż motocykl potrafi być przyjazną maszyną.

Wszystkich motocyklistów łączy miłość do dwóch kółek, które, jak sami twierdzą, są magiczne. Grupa bardzo aktywnie partycypuje w wydarzeniach środowiska tarnowskiego motosportu, a ich udział cieszy się bardzo dużą przychylnością mediów oraz instytucji i przedsiębiorstw.

Poprzez swoją aktywność tarnowscy motocykliści dążą do tego, aby pasja i zainteresowania wpłynęły na rozwój i przyszłe zachowania młodych użytkowników dróg. Zaszczepianie w młodych ludziach bezpiecznych nawyków wpłynie pozytywnie na późniejsze ich zachowanie na ulicy i tolerancję wobec innych użytkowników ruchu.

Ostatnimi czasy o grupie było głośno nie tylko lokalnie. W kwietniu br. do Tarnowa zjechało kilkaset motocykli z całej Polski, by oficjalnie rozpocząć sezon motocyklowy. Więcej informacji na temat działalności znaleźć można na stronie moto-tarnow.pl oraz profilu na Facebooku.

Film promujący Moto-Tarnów: https://www.youtube.com/watch?v=vW0USZeWCAg