Mirosław Cierniak stawia na Janusza Kołodzieja

10/04/2013 0:00:00

Już tylko dwa dni dzielą Nas od finału Indywidualnych Mistrzostw Polski w Tarnowie. Zwycięstwo Janusza Kołodzieja typuje Mirosław Cierniak.

Według byłego zawodnika Unii Tarnów obecny Kapitan Jaskółek jest faworytem niedzielnych zawodów. – Dla mnie Janusz jest murowanym faworytem do tytułu mistrzowskiego. Przemawia za nim przede wszystkim fakt, że ostatnio jest w rewelacyjnej formie. Poza tym będzie startował na swoim torze, który doskonale zna, dlatego moim zdaniem Janusz zdobędzie swój trzeci tytuł mistrzowski w karierze – powiedział Mirosław Cierniak.

Według opiekuna UKS Jaskółki najgroźniejszymi rywalami Janusza KołodziejaJarosław Hampel, Patryk Dudek i Maciej Janowski, ale być może pojawi się inny zawodnik mogący niespodziewanie wygrać. – Niewykluczone, że jakiś inny zawodnik, niezaliczany do faworytów turnieju, w niedzielę będzie miał „święto konia” i podobnie jak Adam Skórnicki 2008 roku w Lesznie zdobędzie tytuł mistrzowski z kompletem punktów – powiedział.

saletrosanNOXY

ewinner

tyskie

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1megaelkrystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanagriaRigatoniMATBUDCINEMA 3DGaleria TarnoviaTarnowska TV HDKLICH