Minister na Stadionie Miejskim w Tarnowie – Mościcach

02/04/2015 12:36:54

Sekretarz Stanu w Ministerstwie Infrastruktury i Rozwoju Waldemar Sługocki odwiedził tarnowskie „Jaskółcze Gniazdo”. Podczas spotkania na stadionie żużlowym przyznał, że jest zagorzałym fanem czarnego sportu. – Zależało mi, by pokazać Ministrowi miejsce tak ważne dla kibiców. Wiemy wszyscy, że potrzebuje ono nakładów finansowych – mówi poseł Robert Wardzała, który zaprosił Ministra Sługockiego do Tarnowa.

Minister Waldemar Sługocki zapoznał się ze stanem obiektu. Rozmawiano na temat możliwości poszukiwania środków z UE na jego rewitalizację. – Tarnów zasługuje na obiekt o wysokiej klasie – mówi parlamentarzysta. Podczas spotkania omówiono także koncepcję włączenia stadionu do Centrum Przygotowań Paraolimpijskich Tarnów – Mościce. Przedstawiciel resortu infrastruktury zachęcał do wzięcia udziału w Programie Operacyjnym Infrastruktura i Środowisko, z którego będą finansowane różne zadania.

W spotkaniu na Stadionie, prócz Ministra i Posła, wzięli udział także Prezydent Roman Ciepiela oraz Prezes Żużlowej Sportowej Spółki Akcyjnej Łukasz Sady. W następnej kolejności, goście przemieścili się na teren dawnego Owintaru.

Zdjęcie 1

źródło: informacja prasowa